Listeflix

2020 Oscar Ödül Töreni ile İlgili Bazı İlginç Detaylar

Oscar Ödülleri bu gece sahiplerini bulacak. Parasite, Joker, Judy, Marriage Story, 1917 ve çok daha fazlası için nefesler tutulup şimdiden ekran başına geçildi bile. Sinema dünyasının en önemli ödüllerinden sayılan “Oscar” diğer ismiyle “Akademi Ödülleri” 9 Şubat Pazar’ı 10 Şubat Pazartesi’ye bağlayan gece, saat 03.00’te kırmızı halı geçidi ile başlayıp, 04.00’te ödül töreni ile devam edecek. 92. Oscar Ödülleri, Bein 1 HD’den canlı olarak yayınlanacak.

Joaquin Phoenix, Adam Driver, Scarlett Johansson, Joe Pesci, Brad Pitt ve daha pek çok önemli oyuncu, bu gece Oscar heykelciğine ulaşmak için heyecan içinde… Biz de sizin için Oscar 2020 Ödülleri’nin ilginç sayılabilecek bazı detaylarını bir araya getirdik.

1- Bu seneki adayları görünce çoğu kişi “90’ların ödül töreni mi bu?” diye sorgulamıştı. Haklılık payları da var, zira “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” adaylarının yaş ortalaması 71.

Bu kategoride daha önce kazanan kişilerin yaş ortalaması ise 49’du. 2020 En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu adayları arasında ise en genç kişi 56 yaşındaki Brad Pitt iken Tom Hanks 63, Joe Pesci 76, Al Pacino 79 ve Anthony Hopkins 82 yaşında.

2- Bu gece En İyi Yönetmen ödülünü 1917 filmi ile Sam Mendes kazanırsa, Oscar tarihinde en uzun aradan sonra 2. kez bu kategoride ödül kazanan kişi olacak. Sam Mendes, 2000 yılında American Beauty ile ödül almıştı.

Daha önce Billy Wilder, The Lost Weekend ve The Apartment filmleri ile 15 yıl arayla En İyi Yönetmen ödülüne layık görüldü.

3- 2020 Oscar Ödülleri’nde Scarlett Johansson, Marriage Story ve Jojo: The Rabbit filmleri ile En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne aday olarak aynı yılda 2. kez adaylık 12. kişi oldu. Ancak henüz kimse aynı yıl 2 kategoride ödül kazanamadı.

4-Bong Joon-Ho’nun büyük ses getiren Parasite filmi “En İyi Film” dalında aday olan ilk Kore filmi. Oscar tarihinde aynı anda hem “En İyi Film” hem de “Uluslararası Uzun Metrajlı Film” aday gösterilen 6. Film oldu.

5-Greta Gerwig ve Noah Baumbach, iki sevgili olarak “En İyi Film” kategorisinde yarışıyor. Bir çocukları olan çiftten Greta gerwig “Little Women”, Baumbach ise “Marriage Story” filmleri ile aday oldular ve bu da onları yönetmenlik için birbiriyle yarışan ilk çift yapıyor.

6-Bu sene Renee Zellweger, Judy filmindeki rolüyle pek çok ödül töreninde başarılı oldu. Peki kim bu Judy? Amerikalı oyuncu Judy Garland, hiçbir zaman ödül kazanamadı fakat hem kendisi hem de sevenleri hep almasını bekledi.

1954’te A Star is Born filmi ile Oscar’ı kazanmasına kesin gözüyle bakılan Judy Garland’ın etrafı doğum yaptığı hastanede ödül kabul konuşması yapabilmesi için kameralarla çevrildi. Fakat ne yazık ki beklenen gerçekleşmemiş ve belki de Oscar tarihindeki en büyük hayal kırıklığı yaşandı. Ödül “Taşralı Kız” filmindeki rolüyle Grace Kelly’e verildi. En İyi Kadın Oyuncu’nun Grace Kelly olduğu açıklandığı anda kameramanlar tüm ekipmanlarını toplayarak hemen hastaneyi terk etti.

Şimdi ise Judy Garland’ın ölümünden neredeyse 50 yıl geçmişken Renee Zellweger Oscar 2020 En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Judy rolü sayesinde kazanabilir.

7-Oscar’da En İyi Kurgu adaylığı almakla En İyi Film ödülünü kazanmak arasında doğrusal bir ilişki olduğu biliniyor. En İyi Kurgu adayları arasına giremeyen 1917, bu sene En İyi Film ödülünün favorileri arasında.

1980’den bugüne yalnızca tek bir film “En İyi Kurgu” adayı olmadan “En İyi Film” ödülünü kazandı: Birdman! Hem 1917’de hem de Birdman’de kamera çekiminde devamlılık yöntemi kullanıldı.

8-Parasite ve 1917 filmleri, En İyi Film kategorisine aday oldular; fakat oyunculuk kategorisinde adaylıkları yok!

Parasite’te her bir karakter çok başarılı performanslara sahip olduğu için seçim yapmak zor olabilir; ancak 1917’de baştan sona oynayan George Mackay’in “En İyi Oyuncu” adaylığına layık görülmemesi oldukça şaşırtıcı.

Yorum yap

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Bizi Sosyal Medya'da Takip Etmeyi Unutmayın!