Listeflix

71. Emmy Ödülleri’ni Fleabag ile Kasıp Kavuran Phoebe Waller-Bridge Kimdir?

Son yıllarda Fleabag ile hızlı bir yükselişe geçen Phoebe Waller-Bridge, aslında hepimizin bir dönem izlediği dizilerde yer almış ama Fleabag kadar hafızamızda iz bırakmamış başarılı bir isim. Ona isterseniz Türkiye’nin Gülse Birsel’i, İngiltere’nin Lena Dunham’ı ya da Amerika’nın Amy Schumer’ı diyin, herkesten farklı bir tarzı olduğu aşikar.

71. Emmy Ödülleri’nin kraliçesi, Fleabag’in yaratıcısı, yazarı ve başrol oyuncusu Phoebe Waller-Bridge’i yakından tanımaya ne dersiniz?

Çoğu kişinin Fleabag ile tanıdığı güzel oyuncu, 14 Temmuz 1985 yılında Londra’da doğmuş. Yani 34 yaşında ve yengeç burcu 😊

Tiyatro, sinema ve televizyonda çeşitli rollerde oynamış, İngiltere’nin en önemli drama okullarından Royal Academy of Dramatic Art’ta (RADA) eğitim almış.

Kendinden 1 yaş büyük kardeşi Isobel Waller-Bridge film müziği bestecisi… Fleabag’in müziklerini de sevgili Isobel besteliyor.

Pek çok kişiye adının ulaşmasını sağlayan Amazon üzerinden yayınlanan BBC dizisi Fleabeg ise 2013’te Edinburg Festivali’nde kendisinin yazıp oynadığı Fringe First Ödüllü tek kişilik bir tiyatro metninden uyarlama.

Başka ülkelerdeki ünlü kadın komedyenlerle karşılaştırılmasının en büyük nedeni çoğunlukla komedi ya da kara komedi türünde yazıp oynamış olması. Bugüne kadar pek çok dizide rol aldı.

Crushing’de Lulu, Glue’da Bee, The Café’de Chloe Astill, Broadchurch’te Abby Thompson rollerindeydi…

2009 yılında Doctors dizisiyle başlayan oyunculuk hayatına her seferinde biraz daha yükseğe tırmanarak devam etmiş.

Henüz izlemediyseniz şu an Netflix’i açıp hemen izlemenizi önerdiğimiz nefis polisiye dizisi Broadchurch’te Avukat Abby Thompson karakterini canlandırdı.

“Nasıl bir dizi bu Broadchurch?” diyorsanız, inceleme yazımız için tıklayın.

Oyunculuğunun yanı sıra yazarlıkta da oldukça başarılı Phoebe. Başrollerinde Jodie Comer ve Sandra Oh gibi başarılı oyuncuların oynadığı mizahi bir polisiye-seri katil dizisi Killing Eve’in yazarı ve yaratıcısıdır kendisi!

Yazarlığıyla da farkını konuşturmuş olacak ki Daniel Craig’in özel isteği üzerine 3 Nisan 2020’de vizyona girecek No Time to Die isimli 25. James Bond filminin senaristleri arasına dahil oldu.

2018 yapımı Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi filmindeki L3-37 isimli robot, aslında Phoebe idi.

2014 yılında belgesel yapımcısı ve sunucu Conor Woodman ile evlendi. 2017’de ayrıldılar. Şu an ise Oscar ödüllü yönetmen Martin McDonagh ile birlikte. İsmi tanıdık geldiyse, büyük ihtimalle In Brugge ya da Missouri, Three Billboards Outside Ebbing filmlerini izlediniz.

Phoebe ve Martin McDonagh

71. Emmy Ödülleri’nde “Bir Komedi Dizisinde En İyi Kadın Başrol Oyuncusu”, “Bir Komedi Dizisinde En İyi Senaryo” ve “En İyi Komedi Dizisi” kategorilerinde ödül kazanarak geceye damgasını vurdu.

Maalesef bu başarısına rağmen Fleabag’in devam etmeyeceğini açıkladı. Phoebe: “Bu olabilecek en iyi veda etme şekli gibi görünüyor. Zirvedeyken bırakmak iyi hissettiriyor. Bundan daha yukarıya çıkmak mümkün değil.” dedi.

Ufak bir not: Kasım ayında Fleabag’in senaryosunun ve Phoebe’nin yayınlanmamış notlarının bulunduğu Fleabag: Scriptures isimli bir kitap piyasaya çıkacak. Şimdiden ajandanıza not edebilirsiniz.

Owlie

En son yazılar

Oscar Törenlerinin Unutulmaz Anları: Sinemanın Altın Anıları

Sinema dünyasının en prestijli ödül töreni olan Oscar Ödül Töreni, her yıl büyük bir heyecanla…

3 ay önce

HBO’nun Heyecan Verici Dizisi: The White Lotus

HBO'nun son dönemdeki en iyi dizilerinden biri olan The White Lotus, iki sezondan oluşuyor. İlk…

5 ay önce

Attack on Titan: Gizemlerle Dolu Distopik Dünyaya Yapacağınız Unutulmaz Bir Yolculuk!

Anime severler, sürükleyici bir anime arayışında olanlar veya anime dünyasına giriş yapmak isteyenler için harika…

10 ay önce

Netflix’te Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Kore Dizileri!

Netflix, Türkiye'de Kore dizilerine olan ilgiyi göz önünde bulundurarak geniş bir içerik yelpazesi sunuyor. Bu…

11 ay önce

Sürükleyici Dizi Önerisi İsteyenlere: The Handmaid’s Tale

Dizi dünyasının sınırlarını zorlayan yapımlardan biri olan The Handmaid's Tale, benzersiz konusu ve güçlü anlatımıyla…

11 ay önce

Robert Downey Jr. Yeni Dizisi İçin Tanınmaz Hale Geldi!

Chan-Wook Park imzalı yeni HBO dizisi “The Sympathizer” için kamera karşısına geçen Robert Downey Jr.…

1 sene önce